lördag 21 augusti 2010

Uteritt + resten av dagen

Tja, idag blev det uteritt tsm med Ankihh på Filipine, Victoria på sin häst Mysak, och jag på Karlo då. Hade förhoppningar om en ganska pigg och trevlig uteritt, eftersom Karlo är en rätt så säker häst. TRODDE jag.
I alla fall, det börjar ganska dåligt, inte för mig dock men Ankihh fick lite problem med Filipine, när vi skulle hämta hästarna i hagen. Hon lägger över tyglarna, är på väg att tränsa när Krusa helt plötsligt attackerar Filipine, och Filipine knuffar omkull Ankihh i leran! Och där stod jag och blev helt förskräckt och ser Filipine rusa iväg med tränset efter sig. Resulterade i att sidostycket gick sönder, som tur var. Såg annars ut som om hela tränset var pannkaka.
Sen efter det tog vi in hästarna, gjorde iordning dem och red ut mot Ekhagen, trion.
Börjar skapligt lugnt, hästarna är lydiga och fina. Men när vi kom till dikena fick Karlo för sig att det var JÄTTEKUL och trodde helt plötsligt att det var tävling. Han drar iväg med mig över stock och diken, vänder och letar efter något mer att hoppa över, och får syn på en buske som tydligen såg ut som ett bra hinder, och rusar rakt mot det och tar världens skutt över. Kändes det som iaf.
Efter det hoppar han över diket och stocken igen, galopperar fram till de andra och ser glad och belåten ut. Medans jag sitter och flämtar och försöker fatta vad det egentligen var som hände, och Ankihh och Victoria bara asgarvar åt mig.
Haha, aja, lugna uteritter är tydligen inte vår stil.

Efter stallet blev det restaurangen, mamma ville att jag skulle hjälpa till lite eftersom det var en personal kort. Men det blev inte så jobbigt, och jag tror jag mest stod och snackade med julia i disken xD
Så imorrn blir det stallet, men ingen ridning, utan betalning för ridningen idag. Ta in lektionshästarna och borsta dem. Efter det åker Ankihh och jag till hööks och kollar runt där lite grann.

1 kommentar:

ankihh sa...

helt klart roligaste uteritten hittils, och inte en av den lugnaste heller .. synd att inte kameran var på då när karlo drog iväg xd